Sustainability

Duurzaamheid

Aviko verbindt mensen, culturen en smaken aan tafel over de gehele wereld. Als wereldspeler hebben we een verbindende rol binnen de volledige keten: ‘van teler tot aan tafel’.

Joy voor iedereen. Nu en in de toekomst.

De missie van Aviko is ‘Bringing joy to tables all over the world’. Dit streven brengen we in de praktijk door wereldwijd mensen, culturen en smaken aan tafels te verbinden. Aviko neemt haar verantwoordelijkheid en gelooft in joy voor iedereen, in de gehele keten van ‘teler tot aan tafel’. Joy voor telers, leveranciers, klanten, eindgebruikers, consumenten, collega’s en natuurlijk voor onze planeet. Vandaag en morgen. 

Aviko gelooft daarbij in de kracht van verbinding en samenwerking in de gehele keten. Met een positieve houding en grote internationale betrokkenheid heeft Aviko de ambitie een leidende rol te spelen in het creëren van een duurzame, toekomstbestendige keten.

Om bij te dragen aan een betere wereld, heeft Aviko haar duurzaamheidsstrategie herijkt en haar ambities geformuleerd op basis van drie principes en drie pijlers. Een betere wereld betekent voor Aviko een wereld die meer plantaardig, transparant en circulair is. Aviko richt zich op ‘joy voor iedereen, nu en in de toekomst’ via de volgende drie pijlers: Proud Farmers, Healthy Earth en Happy People.  

Proud farmer

Proud Farmers

Met de allerbeste aardappelen van de allerbeste telers maken we de beste producten. Dankzij onze langdurige relaties met telers en hun nauwe betrokkenheid bij Aviko werken we samen aan een toekomst- bestendige aardappelteelt: rendabel en duurzaam.

Aardappelveld

Healthy Earth

Een gezonde aarde is essentieel voor ons allemaal. Centraal in deze pijler staat het beperken van de negatieve milieu-impact om zo de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Happy People

Happy People

We vinden het belangrijk dat onze producten, ‘van teler tot aan tafel’, met passie en plezier worden gemaakt en beleefd.