Wie we zijn

Over ons

Aviko verbindt mensen, culturen en smaken door het brengen van joy aan tafels over de gehele wereld.

We brengen joy aan tafels over de gehele wereld

Als Europa's grootste producent van aardappelproducten binnen het out-of-home segment en één van de top vijf wereldmarktleiders, verbindt Aviko mensen, culturen en smaken door het brengen van joy aan tafels over de gehele wereld.

Opgericht door 32 aardappeltelers in 1962, is Aviko uitgegroeid tot een wereldspeler. Sinds 2002 is Aviko onderdeel van Royal Cosun, een toekomstgerichte en toonaangevende agrarische coöperatie met zo’n 11.000 telers. 

Aviko verwerkt ruim 2 miljoen ton aardappelen per jaar, verspreid over 11 productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Polen en China. Met een portfolio van ruim 100 onderscheidende aardappelproducten, is Aviko actief in meer dan 110 landen. De 2.500 collega's van Aviko worden gedreven door het grote potentieel van onze producten en de impact die zij hebben op kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid in onze keten: ‘van teler tot aan tafel’. 

Onze cultuur

Met Aviko creëren we samen iets speciaals. Dagelijks staan we in verbinding met onze telers, klanten, consumenten en collega’s, waardoor we met de producten die gezamenlijk tot stand komen, joy aan tafels over de gehele wereld brengen.

Samen maken we elke dag speciaal en maken we iets speciaals voor elke dag. Dat is onze passie. Samen eten en genieten van lekkere aardappelspecialiteiten – dat is een moment van joy. Het zijn de kleine dingen die mensen gelukkig maken. We zorgen voor leuke momenten om elke dag net iets specialer te maken. 

We worden gedreven door de verbinding die we met elkaar hebben. We vertrouwen op elkaar, leren en groeien samen en dat doen we met plezier. Gecombineerd met een sterk fundament van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, brengen we joy aan tafels over de gehele wereld en bouwen we aan onze toekomst.

Aviko frites

Frites

Onze frites brengen joy aan tafel!

Aviko snacks

Snacks

Deel onze snacks met vrienden en familie!

Aviko aardappelpuree

Meer

Ontdek meer lekkere aardappelspecialiteiten!