Historie

Historie

Sinds 1962 creëert Aviko waarde uit aardappelen. We zijn trots op onze geschiedenis!

1962

Het begint allemaal met 32 aardappelboeren aan een keukentafel. In Hoog Keppel begon Aviko met de productie van gekoelde frites, al snel gevolgd door de eerste diepvriesproducten.

1967

Verhuizing naar Steenderen, waar een oude steenfabriek meer ruimte biedt aan onze groeiende ambitie. Aviko gaat ook over de grens op zoek naar kansen om nieuwe aardappelproducten te produceren.

1973

Aviko zet de eerste stappen buiten Nederland en begint bijvoorbeeld in Zwitserland met de productie van rösti.

1980's

Jaren van groei volgen en Aviko krijgt een steeds stevigere positie binnen Europa, met de Duitse en Franse markt voorop. De muur valt en Aviko groeit uit tot marktleider in Oost-Europa, dankzij de bouw van een fabriek in Polen.

1990's

Aviko groeit, nu ook buiten Europa, uit tot een wereldspeler die in steeds meer landen hoogwaardige aardappelproducten op tafel zet.

2008

Aviko neemt het Belgische Eurofreez in Proven over, waar aardappelpuree en aardappelgratin gemaakt worden.

2009

Aviko begint de samenwerking met het Spaanse Eurofrits, waardoor we met appetizers een mooie aanvulling krijgen op ons assortiment.

2014

Dankzij de overname van de Chinese fritesproducent Hongyuan Louis zet Aviko verdere stappen buiten Europa.

2020

In Steenderen opent het nieuwe vrieshuis dat BREEAM-gecertificeerd is en uitgeroepen wordt tot het meest duurzame vrieshuis van de wereld.

2022

In het West-Vlaamse Poperinge in België gaat de modernste fabriek van Europa voor diepvriesfrites en aardappelvlokken van start. 

Vrieshuis

2020

BREEAM award voor het vrieshuis Steenderen

Fabriek Poperinge

2022

Opening fabriek Poperinge